top of page

МОЗАЇКА: як вибрати і на що звертати увагу при укладанні. Мозаїка - це модна тема!

Мозаїка - це модна тема. Мозаїка - це декор , корені якого сягають у прадавні часи. Композиції з мармуру, перламутру або гальки прикрашали житлові приміщення і предмети побуту. Невеликі елементи, зібрані в єдине ціле, колись розповідали історії, зображували тварин і рослини. Вони були частиною палацових пейзажів, додали кольору в сіру реальність, і сьогодні вони являють собою серйозну конкуренцію з плитками великого розміру. Хоча протягом деякого часу в світі дизайну опанувала мода розміру XL, тепер альтернативі міні-версії. Як використовувати їх для створення оригінального аранжування? Подивіться 9 ідей від бренду Paradyż!


1. Невеликий формат, але відмінний ефект

Вони мають форму квадратів, прямокутників або ромбів. Вони чудово відтворюють геометрію неправильних багатокутників, красу марокканського візерунку або простоту класичної ялинки. Мозаїчні плитки являють собою купу різноманітних можливостей, які привносять цікаву атмосферу в інтер'єр. З них можна створювати унікальні дизайни, а також розміщувати їх по вигинах,що, безумовно, перевершує більш великі аналоги. Найчастіше вони являють собою декор, який виділяється на тлі інших стін, хоча декоратори також присвячують їм більші фрагменти. Завдяки цьому вони привертають увагу з порога. Мозаїки прикрашають, оживляють декор, у якому відсутній чіткий акцент,вони покращують пропорції кімнати та, незважаючи на невеликий розмір, відповідають за чудовий ефект.

Мініатюрні плитки зазвичай пропонуються у вигляді характерних листів, завдяки яким їх укладка проста і швидка. Їх використання величезне, починаючи від поясків, що проходять через ванну кімнату, які розмежовують зони у кімнаті, і закінчуючи вставками. У такій ролі буде працювати, серед іншого Paradyż Ramones. Сріблясте скло з дерев'яною графікою, яка буде ідеально відповідати стільниці і меблям. Блискуча поверхня плиток, яка освітлюються лампами, додатково зміниться, тим самим оптично збільшивши простір.

Мозаїка на стіни ціна

2. Ідея для модного фону

Мозаїка все частіше стає не тільки доповненням до оформлення, але і її домінантою - вона забезпечує фон для ванни, заповнює простір кабіни. Використовуючись як більш великий фрагмент, вона повністю підкреслить свою красу. Щоб підкреслити її присутність, варто спробувати стилістичний контраст, наприклад, поєднуючи виразні кольори стін з трохи більш тонкими мотивами класичних ромбів на пресованої мозаїці Arton. Більш світлий кремовий колір плитки доповнить декор, в якому переважають темні кольори: темно-зелений, темно-синій або чорний, і позолочені декори стануть відправною точкою для фурнітури та аксесуарів в ексклюзивному золоті. Ця композиція ідеально поєднується з еклектичним, сучасним або стилем ар-деко.

Від того, яка мозаїка зіграє першу скрипку, залежить творчість декораторів інтер'єру. Всупереч поширеній думці, мозаїку можна використовувати як у невеликих, так і у великих ванних кімнатах, а також в композиціях, підпорядкованих різним стилям - не тільки модерністським, але і класичним, ретро, скандинавським або органічним. Там, де переважають дерево і приглушені кольори землі, ідеально буде проходити мозаїка Torton, що нагадує гілочки. Два протилежних тони - світлий і темний - можуть створювати взаємопроникні мотиви або художньо «розкидані» системи. Цікаво, що на основі рішення Torton ви можете пограти з контрастами використовуючи фугу різного кольору. Завдяки цьому ми підкреслимо оригінальний зовнішній вигляд мозаїки ще краще.

мозаїка у ванній кімнаті

3. Не тільки на стіні

Маленькі плитки - рецепт для стін і профільованих поверхонь. Їх також можна успішно використовувати в якості облицювання стільниці або полиць в душі, на які ми будемо виставляти косметику і аксесуари, необхідні під час ванни. Використання мозаїки на підлозі також є популярною тенденцією. Такий «килим», викладений мініатюрної плиткою Pantos від Paradyż, може покрити всю підлогу або, може тільки доповнити дизайн, що вміщає душову кабіну або ванну. Класичне поєднання білого і чорного каменю створить вражаючу композицію і зробить кімнату більше. Однак, щоб не вносити хаос, варто пом'якшити ціле домішкою сірого з великоформатними плитками, що імітують бетон або полірованими варіантами з малюнком з дорогоцінного мармуру. Мерехтливі поверхні разом з модним малюнком створять елегантну, затишну атмосферу.

мозаїка на підлогу

4. Скляна альтернатива

Декоративний характер мозаїки означає, що ми з задоволенням використовуємо її в приміщенні, розглядаючи як союзника оригінального декору. На цей потенціал також впливає той факт, що мініатюрна плитка може бути виготовлена з різних матеріалів, таких як кераміка, камінь, і навіть дерево. Варіанти скла, такі як Gold Mix, марки Paradyż також дуже популярні. Їх поверхня прикрасить приміщення і додасть йому легкості, створюючи привабливу противагу для візуально важких і масивних плит XL. Цей тип комбінації ідеально підійде для проекту з мінімалістським ухилом в якому ми хочемо добитися ефекту елегантності, а також поєднувати функціональність з дизайном. Скляна мозаїка насправді не вбирає вологу, стійка до високих температур і вологості, і її дуже легко утримувати в чистоті.

мозаїка купити

5. Відповідно до геометричної тенденції

Калейдоскоп змін дизайну інтер'єру також не обходить мозаїку. Ці мініатюрні пропозиції, завдяки технології водоструминної різки, використовуваної маркою Paradyż, приймають різні модні форми, які конкурують з широкоформатного плиткою. Прикладом цього є, серед іншого серія Garden. Оригінальні діаманти з інтенсивним зеленим кольором об'єднуються в інтригуюче ціле, а їх характерна структура привносить динаміку в інтер'єр і цікавим чином взаємодіє зі світлом, створюючи тіньове шоу.

Геометричне натхнення бренду Paradyż також включає лінію Tiffany. Це міраж прямокутників і трапецій, інтегрованих з дерев'яною графікою, яка є незвичайним барельєфом. Поєднання приглушених земних тонів - коричневого, чорного, графітового і сірого - відкриває широкий спектр можливостей для маніпулювання природою пристрою. Він може перетворитися в основу ванної кімнати з органічним кліматом або інтер'єру, керованого сучасними тенденціями, з бетону або необробленого каменю світлого кольору. Білі і тонкі відтінки сірого пом'якшують виразність мотиву Тіффані, а це значить, що ми не будемо придушувати ціле.

лео кераміка рівне мозаїка

6. Ефективне порушення монохрому

Ми звикли до того, що мозаїка - це перевага одного кольору. Однак сучасні пропозиції не повинні виділятися інтенсивної палітрою кольорів, щоб додати характер в інтер'єр. Навіть одиничні варіанти можуть повністю змінити розташування, якщо вони супроводжуються ефектом глибини, прикладом якого є Industrial, від бренду Paradyż. Плитка в мінімалістському виданні створює враження просторової композиції, яка порушує монохромний декор. Світло-сіра поверхня чудово гармонує з цементом аналогічного кольору, що забезпечує поєднання, але також уникає одноманітності. Ідеальним доповненням до цього декору будуть чорні змішувачі для ванних кімнат, темні профільні кабіни і графітові рушники.

мозаіка котто купити рівне

7. Біле і чорне завжди модно

Ідея ванної кімнати з мозаїкою у головній ролі часто зосереджена навколо вічних відтінків, тобто білого і чорного - і це правильно, тому що, ймовірно, кращого поєднання немає! Це альтернатива для цінителів, які усвідомлюють свій смак. Контрастні кольори надають кімнаті сміливий клімат. Однак варто приборкати тенденції і використовувати цей дует обережно. Неправильне використання може розтрощити інтер’єр. Щоб отримати ефект «вау», варто зробити ставку на оригінальну тему Stella від Paradyż. Незвичайний візерунок, встановлений навіть на невеликому фрагменті, візьме на себе роль найважливішої прикраси.

мозаїка Лео кераміка

8. Спосіб ялинка

Всім відомо, що ялинка характерна для дерев'яного паркету, який веде до атмосферних будинків, а також в англійських чи сільських квартирах. Арочні кубики, розташовані перпендикулярно один одному, проте, можуть також з'являтися у вигляді мозаїки з аргентинської плитки, яка відповідає дизайну модних ванних кімнат з мінімалістським або сучасним дизайном. Інтригуюче поєднання мерехтливих і затінених матових поверхонь з правильним розміщенням джерел світла створить цікаву ілюзію, що перетворюється в тривимірну структуру. Варто використовувати цю перевагу в просторі душової кабіни або ніш, так як це додасть глибину. Виразний візерунок буде добре виглядати на тлі простих меблів і предметів декору, а також в пастельних, яскравих тонах - ніжні тони будуть відточувати його контури.

купити мозаїку Рівне

9. Для любителів гламуру

Багатий орнамент на стінах в поєднанні з економічними формами меблів, які не конкурують з ефектним мозаїчним фоном, є вдалим рецептом декору в стилі гламур. Невеликі характерні мозаїки заповнили простору, тому їх сучасні версії марки Paradyż так гарні в роботі з вишуканими і розкішними пейзажами. Золоті вставки геометричного візерунка гармонійно поєднуються з фурнітурою в одній і тій же обробці, гарантуючи традиційне ціле. Такі типи мозаїки повинні поєднуватися з плиткою, яка точно відображає зовнішній вид мармуру, бо гламур любить сяяти! Вони також потраплять у яблучко з мінімалістичними меблями, окремо стоячою ванною або дзеркалом в оригінальній рамі.

мозаїка для стін

Мозаїка - це модна тема. Маленькі плитки додають чарівність кімнаті, створюють певний характер і відповідають будь-якому стилю інтер'єру. Ви можете пограти з їх формою, розташувати їх на незвичайних поверхнях, прорватися крізь загальні шаблони і, що найважливіше, створити повністю персоналізовані проекти, які не набриднуть під впливом нових тенденцій. Ці мініатюрні пазли - відмінний спосіб красиво оформити не тільки ванну кімнату, але і кухню, вітальню чи передпокій.

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page