top of page

Мармур - найпопулярніший дизайн останніх років

Хоча мармур був відомий з давніх часів він не був основним будівельним матеріалом.


Мармур актуальний як у вітальнях, так і на затишних кухнях. Матеріал з сезону в сезон вражає ще більше. Чи буде його слава процвітати в 2022 році? Ми будемо шукати відповіді разом з брендом Opoczno.



Який мармур вибрати?


Мармур дуже різносторонній. Цей метаморфічний камінь, який надихає дизайнерів, має багато варіантів. Кожен з них відрізняється характерними прожилками і переплетеннями відповідних кольорів, які є позачасовим мотивом і вписуються в різні напрямки меблювання. Це явище викликане багатою палітрою доступних відтінків і візерунків - включаючи приглушений білий, крем зі слонової кістки і теплі, а також сильні червоні, зелені, сірі або глибокі чорні кольори. Серед них найбільш нейтральні пропозиції є найпопулярнішими; білий, сірий і чорний. Вони освоїли тренди на наступні сезони.



Де і як застосовувати мармурову плитку?


Благородство мармуру цінується архітекторами, скульпторами і дизайнерами. Унікальний малюнок прикрашає стільниці журнальних столиків або перетворюється в декоративні аксесуари, додаючи блиску в кімнату. Його потенціал, однак, не обмежується тільки невеликими площами, тому що тільки на поверхнях стін, підлог або сходів ви можете побачити його видатну красу. Натуральний камінь, за винятком того, що він добре проводить тепло, є також дорогим і чутливим до деяких речовин (наприклад, фруктових і овочевих соків, жирів) і втрачає якість. Замість цього будівельного матеріалу краще звернутися до матеріалів, натхненним його красою, які нагадують оригінал, хоча й демонструють ряд позитивних рис.

Плитка стійка до подряпин, вологи, змінної температури і легко миється. Мармурова плитка, крім того, що вона буде працювати в будь-якому приміщенні, може бути покладена різними способами - як у поєднанні з деревом, бетоном або фарбою однорідного кольору, так і соло в totallook. Прикладом цього може служити білий камінь Opoczno з колекції Calacatta Gold, який при використанні на стіни і підлоги невеликої ванної кімнати або вузької зали візуально збільшує простір і освітлює їх, роблячи їх більше, ніж вони є насправді.

Мармур також може замінити шпалери за узголів'ям ліжка в спальні, він буде фоном для телевізора або галереї сімейних фотографій, або виділить зону купання. Він також цікавий як облицювання кухонних стільниць і полиць у ванній кімнаті, а також корпус для ванни або каміна. У таких місцях чорний мармур буде ідеальним, а точніше плитка, натхненна благородною красою цього матеріалу - Royal Black від Opoczno. Хоча чорний вибір не для всіх, творчі, сміливі та впевнені у собі люди напевно оцінять унікальну красу цього класичного кольору, пом'якшеного елементами елегантного золота. Плитка, розташована в обраній зоні, додасть інтер'єру стильний і розкішний вигляд, а також полірована поверхня гарно відображає природне світло, оптично збільшує простір.



В якому стилі мармур буде виглядати найкраще?

Сьогодні ви можете успішно використовувати мармур в класичному, сучасному стилях, чи навіть в стилі лофт та індустріальному. Благородний камінь часто прикрашає простори, оформлені в еклектичному стилі, доповнює недисципліновані кімнати в стилі ар-деко або підвищує стерильність мінімалістичного напрямку. Ця універсальність застосування пов'язана з універсальністю мотиву і доступністю рішення у трьох варіантах: полірований - підсилює блиск і підкреслює вишуканість - а також матовий і лаппато, які ідеально гармонують з приглушеним декором квартири.



З чим ви можете поєднати мармурову керамічну плитку?


Арсенал комбінацій з мармуром у головній ролі досить великий, а можливості стилізації відкриває самий обраний дует - білий мармур і чорний. Цей контраст вражає, особливо для прихильників мінімалізму і гламуру. Світлий мармуровий фон чудово розкриє темні аксесуари, сантехніку, світильники та меблі, а незвичайне використання дозволить прикрасити композицію іншим, ексклюзивним матеріалом - золотом!

Ця класична колірна комбінація також може бути змінена, щоб створити дизайн, в якому чорний мармур буде грати на першій скрипці. Золотисто-білі вени, зрізують блискучу поверхню плитки, будуть ідеально поєднуватися з металізованими добавками. В цьому протистоянні, проте, будьте обережні, щоб не перейти тонку межу доброго смаку. Найкраще, щоб це благородне тріо доповнювалося простими геометричними формами і склом, що забезпечить візуальну легкість.

Щоб порушити строгість мармуру білого або чорного кольору, також добре використовувати приглушений бежевий і вводити предмети зі світлого дерева. У ванній кімнаті це можуть бути прості консолі, раковини або дзеркала, обрамлені в дерев'яний каркас. У спальні або вітальні поле для демонстрації ширше і включає в себе не тільки меблі, але і м'які на дотик тканини, такі як пухнастий килимок, велюрова оббивка диванів або товсті ковдри. У випадку білого мармуру акценти цього типу зігріють декор, будучи поєднанням мінімалізму і натурального скандинавського стилю, одночасно пригнічуючи холодні мармурові поверхні. У випадку з чорним вони дозволять вам одомашнити елегантний камінь і надати йому сучасний характер. Білий або сірий мармур також можна поєднувати з пастеллю - рожевою пудрою. Декор буде більш жіночним, прийме легкість, але завдяки мотиву дорогоцінного каміння він не втратить свій вишуканий характер. Мідь, чорний, блискуче золото, срібло і скло стануть ідеальними аксесуарами для цього дизайну.

Чи буде мармур модним в 2020 році? Відповідь проста - звичайно, це так! Це вічний матеріал, який влаштувався в інтер'єрах. Він може бути основою прохолодного мінімалізму або фоном в просторі, натхненним кліматом Скандинавії. Незалежно від стилю, відтінків і аксесуарів, які його супроводжують, він гарантує легку елегантність, стаючи прикрасою квартири.



Недавние посты

Смотреть все
bottom of page