top of page

Мінімалізм в інтер'єрі. Як оформити інтер'єр в стилі мінімалізм, щоб було затишно?

Обновлено: 6 нояб. 2020 г.

Приміщення, в яких панує мінімалізм, теж можуть радувати затишком – просто виберіть відповідні кольори, тканини та оздоблення. У статті нижче ми підкажемо, як оформити сучасний інтер'єр, повний дизайнерської простоти, щоб в ньому проявилися теплі нотки.


Теплі тони для мінімалістичних інтер'єрів

Простір з мінімалістичними елементами зазвичай асоціюються з білим, сірим або бежевим. І це вірно. Така колірна гамма є ідеальним фоном для мінімалістичних дизайнів, які, як правило, пов'язані з простими формами, прозорими структурами і невеликою кількістю прикрас. Такі інтер'єрні композиції фантастично виглядають на тлі яскравих поверхонь, які надають їм свіжості і вносять багато світла.

Але що, якщо ви спробуєте енергійні, теплі кольори і тим самим порушите класичну умовність мінімалізму? Як з'ясовується, на тлі світлих стін такі аксесуари можуть мати гарний вигляд і одночасно вносити в інтер'єр приємну дозу затишку. Тому, якщо ви хочете зігріти композицію, приправте її сонячно–жовтим, темно–рубіновим або смарагдово–зеленим. Завдяки цьому простір стане набагато менш аскетичним, і ви отримаєте очевидну мінімалістичну композицію з характером.


Мінімалістичний стиль і дерев'яне оздоблення

Ні для кого не секрет, що дерев'яні матеріали – синонім затишку. Адже один з найбільш домашніх стилів – це натуральний тренд, де дерево завжди відіграє провідну роль. Отже, щоб додати тепла мінімалістичному простору, вибирайте дерев'яне оздоблення! Це може бути підлога, меблі або оригінальні стельові балки. В контексті цього типу акценту фантастичними будуть мінімалістичні білі поверхні, які тільки підкреслюють гарний малюнок і текстуру дерев'яних поверхонь.


Які тканини вибрати для візуального утеплення інтер'єру?

Щільні тканини – це доповнення, яке дизайнери завжди ставлять на перше місце при візуальному утепленні інтер'єру. Не дивно, що їх варто також використати в інтер'єрі в стилі мінімалізм. У спальні це можуть бути покривала, м'які подушки та килимки, що імітують овчину. Багато дизайнерів також роблять ставку на привабливі 3D–панелі, які при розміщенні на стіні грають роль оригінальної обшивки.

У вітальні ж варто орієнтуватися на модні кошлаті килимки, щільні штори і товсту оббивку меблів з жаккарду, замші або плюшу. При цьому пам'ятайте, що мінімалістичні простори не люблять кричущих об'ємних візерунків – тому тканини краще залишати гладкими або хоча б монохромними.


Стилі інтер'єру в мінімалістичному виконанні

Як припускають дизайнери, мінімалістський стиль не повинен базуватися тільки навколо чисто сучасних рішень. В даний час квартири все частіше оформлюють в мінімалістичному варіанті, але з домішкою еклектики. Так що врахуйте, що це відмінний спосіб облаштувати затишний простір. Все, що вам потрібно зробити, це додати в інтер'єр прості меблі однорідного кольору і в той же час використовувати аксесуари з візерунком. Крім того, варто доповнити композицію екзотичними квітами і простими графічними формами.


Тепле світло в інтер'єрах

Останній аспект, про який варто подбати при оформленні мінімалістичних дизайнів – це світло. Пам'ятайте, що чим тепліше його колір, тим краще! Тому відмовтеся від лампочок холодного кольору і виберіть освітлення з декількома джерелами, що дає приємне природне світіння. Наявність декількох джерел світла – дуже важливий аспект, оскільки вони додають простору глибини і роблять його багатовимірним.

Крім класичного стельового світильника, можна поставити ефектні світлодіодні стрічки, бра або дизайнерські моделі настільних ламп. Додатковим джерелом затишної атмосфери в інтер'єрі також може стати стильний камін.


Виявляється, стиль мінімалізму багатоликий! Іноді він може розвиватися навколо сучасних форм, іноді він може переходити в більш екзотичний або навіть ідилічний характер. Так що ви самі вирішуєте, в якому вигляді ви хочете бачити його в своєму будинку – просто виберіть відповідні меблі, аксесуари та оздоблення.



Недавние посты

Смотреть все
bottom of page