top of page

Плитка для ванної - матова або глянцева?

Обновлено: 18 нояб. 2020 г.

Вам цікаво, яка глазур буде краще - матова або глянцева ? Хочете знати, як чистити глянцеву плитку? Перш ніж відправитися за покупками, прочитайте наше керівництво. Ми розповімо вам які їх плюси і мінуси.

Стоячи перед вибором плитки для ванної кімнати, ми найчастіше задаємося питанням, яка оздоблення глазур'ю стане гарною ідеєю для підлоги. Глянцева плитка для підлоги - хороша ідея? Може бути, краще вибрати матову плитку? Обидва рішення мають свої плюси і мінуси. Вони додають інтер'єру просторості й елегантності, що нагадує, наприклад, гламурний стиль. Але у разі однотонних плиток з глянцем, на їх блискучої поверхні більше, ніж на матових плитках, видно оголені сліди, частинки пилу, відкладення мила, а також краплі і плями від висушеної воді. Однак це не правило, і буває, що проблема також виникає з матовою плиткою для підлоги темних кольорів.



Безпечні блискучі плитки для підлоги?

Багато людей задаються питанням , чи безпечні глянцеві плитки . Як правило, якщо це підлогова плитка, це так. Однак буває, що деякі блискучі плитки (особливо поліровані керамогранити з абсолютно гладкою поверхнею), коли вони мокрі, стають трішки слизькими.

Тому, перш ніж ви вирішите вибрати конкретну модель глянцевої плитки для ванної кімнати, варто перевірити, який у них клас опору ковзанню . В разі глазурі на підлозі вона позначається символами від R9 до R13 - чим вище цей параметр, тим краще глазур захищає від ковзання. В епоху Інтернету також непогано б перевіряти думки інших користувачів про безпеку щоденного використання цієї глазурі. Також дуже важливо не укладати настінну плитку на підлогу - у них різні параметри, в тому числі стирання, опір ковзанню або максимальне навантаження.



Плитка для маленької ванної - глянцева або матова?

Глянцеві плитки на підлозі, завдяки здатності відображати сонячне світло і штучне світло на їх блискучій, майже дзеркальній поверхні, роблять інтер'єр ванної кімнати оптично більшим. Чи є матова плитка для маленької ванної гарною ідеєю? Матова підлогова плитка, особливо в поєднанні з матовою обробкою стін, може зробити інтер'єр більш затишним. У разі дуже маленьких ванних кімнат, наприклад у квартирі, цей ефект може бути контрпродуктивним. Замість приємного інтер'єру, який сприяє розслабленню, може виявитися, що ми отримуємо тісний простір ванної кімнати. Хороша ідея в цьому випадку - шукати золоту середину, наприклад, поєднуючи матову і блискучу плитку в дизайні.



Настінна плитка - матова або глянцева?

Ви ставите питанням, що вибрати для стін ванної кімнати - глянцеву або матову плитку ? У цьому випадку найбільш важливими є питання смаку і підтримки чистоти. Тема безпеки використання виходить на другий план. Глянцева плитка на стіні виразно зробить ванну кімнату оптично більше завдяки відображенню денного та штучного світла. Тому це гарне рішення для невеликих ванних кімнат. У великих, просторих інтер'єрах, однак, матові настінні плитки будуть виглядати краще, роблячи кімнату більш затишною.



Можна поєднувати матову і глянцеву плитку?

Ви не знаєте, вибрати матову або глянцеву плитку ? Може бути гарною ідеєю об'єднати моделі з двома протилежними типами глазурі в одному дизайні. Щоб отримати елегантний ефект, краще всього скористатися допомогою дизайнера інтер'єру. Ви також можете знайти глянцеву і матову плитку з однієї колекції з однаковими кольорами, візерунками і т. д. Також рекомендується укладати блискучу плитку на підлогу і матові стіни або навпаки.



Глянцева і матова плитка - як прибирати?

Обидва типи плиток потребують догляду. Для матової плитки для підлоги ви можете використовувати тільки воду або воду з миючим засобом для миття підлоги. Чистка вологою ганчіркою або щіткою проста. Миття підлогової плитки з блиском може бути трохи більшою проблемою. Чому? Користувачі блискучих підлог часто скаржаться на те, що після миття водою з додаванням рідкого очищувача для підлог часто з'являються смуги. Щоб уникнути цього, кращі блискучі підлогові плитки, в тому числі поліровані керамограніти, миють тільки водою, що додасть їм блиску з більшою силою.



Яку плитку вибрати - матову або глянцеву? Перед покупкою зверніть особливу увагу на параметри. Укладайте плитку з більш високим класом опору ковзанню на підлозі. На стіні в душі уникайте матових поверхонь і блискучих плиток однакового кольору - їх буде важче чистити.


Недавние посты

Смотреть все
bottom of page