top of page

Як оформити інтер'єр в стилі лофт? 3 практичних поради

Обновлено: 18 нояб. 2020 г.

1. Строгість, мінімалізм, простота.

Прихильники індустріального стилю напевно були б щасливі жити у величезному лофті, розташованому у відреставрованій і модернізованій постіндустріальній будівлі. Однак не у всіх є така можливість, тому що доступність такого типу будівель в Україні досить обмежена. Дотримуючись кількох правил, що визначають індустріальний стиль, можна створити інтер'єр в такій атмосфері навіть в квартирі в багатоквартирному будинку. Які правила? В першу чергу базою і відправною точкою повинні бути мінімалізм і строгість, що виявляється як у виборі елементів інтер’єру, так і в кольоровій гамі і матеріалах.

Суть стилю – показати те, що ми найчастіше намагаємося приховати під шаром штукатурки. Йдеться про деталі конструкції і монтажу, такі як груба текстура стін, труб або кабелів. Відкритий простір теж важливий. З цієї причини варто подумати про зміну традиційного планування стін і відмову від тих, які поділяють квартиру на окремі кімнати. Це вимагає трохи творчого підходу і ретельного ремонту, але в результаті ми отримаємо ефект візуального простору. Тому варто подумати про знесення непотрібних перегородок або заміни їх на скляні. В інтер'єрі лофт важливо розділяти зони, призначені для різних занять, за допомогою дизайну, а не стін.

Індустріальний стиль сподобається динамічним і рішучим людям, що люблять сміливі поєднання фактур, кольорів і форм. Прихильникам функціональності і аскетичних аранжувань буде добре в такому сирому і дуже мінімалістичному просторі. Тут немає милих дрібничок, пастельних тонів або затишних тканин. У ньому переважають холодні в сприйнятті архітектурні бетон, метал, скло або цегла.


2. Нейтральні кольори і промислові деталі.

Кращі кольори для інтер'єру в стилі лофт – це нейтральні кольори, наприклад сірий, чорний або білий. Вони створюють атмосферу строгості важливу в цьому стилі. Тут найкраще працює принцип «чим менше, тим краще». Це стосується як предметів інтер'єру, так і декоративних деталей. Інтер'єр в першу чергу повинен бути функціональним і утилітарним, а кращий варіант вибору кольору – монохром. Також можна трохи порушити дизайн і вибрати так званий «м'який лофт», доповнивши композицію декором, наприклад, вибравши диван або крісло пастельних тонів.

Сірий бетон або червона цегла, чорні кабелі, світильники та рами з мінімалістичною графікою, що висять на стінах, сталеві труби – це лише деякі з оздоблювальних матеріалів, які вітаються в лофті. Відмовтеся від шпалер або фарби на стіні на користь плитки, що імітує цеглу. На підлогу покладіть імітацію бетонних плит, що додатково підкреслить мінімалізм облаштування. Якщо квартира маленька, збільшіть її оптично, повісивши дзеркала в простих металевих рамах. Замість традиційних дверей виберіть скляні розсувні двері. Не закривайте вікна масивними шторами. Це відкриє доступ до більшої кількості сонячного світла всередині. Якщо вам потрібна більш приватна атмосфера, використайте жалюзі з дерева.


3. Меблі – лофт

Найкраще підійдуть моделі з мінімалістичними формами і без зайвих прикрас. Це стосується диванів і куточків, а також комодів, полиць і інших меблів. В обідній зоні поставте стіл на сталевих ніжках, в спальні – ліжко з дерев'яних піддонів. У зоні денного відпочинку – як це зробили попередники індустріального стилю 1960–х років – можна використати неочевидний контраст. Затишне крісло, великий диван з глибокими сидіннями і великою кількістю подушок або м'який і широкий куточок. Настільки сміливе поєднання дозволить домогтися дивного, цікавого ефекту. В ванній кімнаті використайте сантехніку з прямими формами: прямокутну ванну, квадратну раковину. Душова кабіна – з чорним профілем, змішувачі – також чорні.



Недавние посты

Смотреть все
bottom of page