top of page

10 помилок, які можуть зіпсувати дизайн невеликих квартир.

Обновлено: 6 нояб. 2020 г.

Облаштування малогабаритних квартир - непросте завдання навіть для найдосвідченіших дизайнерів! Такі помешкання часто нічим не примітні і нефункціональні, тому потрібно багато просторової уяви, знань та інтуїції, щоб повністю використовувати їх прихований потенціал. Отже, якщо ви новий власник невеликої квартири, ми підкажемо, яких помилок слід уникати при її облаштуванні. Ви зрозумієте, що створення невеликих інтер'єрів, хоча і непросте, але з творчим підходом, кмітливістю і практичними знаннями, може принести задоволення.


1. Облаштування малогабаритних квартир в темних тонах.

Як облаштувати дуже маленьку квартиру? Перш за все: не женіться за яскравими кольорами! Варто пам'ятати, що дизайн малогабаритних квартир вимагає, перш за все, легкого приглушеного акценту, який оптично збільшить простір. Тому відмовтеся від дуже насичених відтінків, важких шпалер і ні в якому разі не фарбуєте стелю в темний колір! Замість цього виберіть білий, бежевий, екрю і світлі відтінки. Тут також добре виглядатимуть тонкі відтінки сірого і світлий синій.


2. Надлишок візерунків, фактур і стилів в оформленні.

Цікаве оформлення маленьких квартир не означає візуальну пишноту! Навпаки, найкращим варіантом тут може бути одиничний контрапункт, наприклад, старовинне крісло або цікава оббивка дивана для відпочинку. Тому при облаштуванні інтер'єрів невеликих квартир слід пам'ятати, що перебільшена еклектика не вітається. Визначтесь з одним провідним стилем і по можливості розбавте його одним-двома незвичайними акцентами. Також непогано знайти спільний мотив в інтер'єрі - якщо ви використовуєте візерунок в горошок, дотримуйтеся його і не використовуйте додаткових клітин або смужок.


3. Погано організоване освітлення.

Облаштування дуже маленьких квартир вимагає багато світла! Однак головна помилка - вибрати тільки один або два його джерела. В невеликих приміщеннях необхідно встановлювати багатоточкове освітлення - крім стельового світильника тут знадобляться бра, світлодіодні стрічки, галогенні світильники, а також настільні або торшери. Завдяки різними джерелами і напрямками світла простір буде здаватися багатовимірним і придбає приємну глибину.


4. Зайві меблі і аксесуари.

Відносно цього типу архітектури безумовно вірна приказка: менше означає більше. Облаштовуючи обмежений простір, відмовтеся від зайвих прикрас та аксесуарів. Вибирайте однорідні, гармонійні поверхні, збалансовані прикраси для стін і квіти в горщиках. Гарна ідея - скандинавський або індустріальний стиль. Однак, щоб інтер'єр не здавався холодним, зупиніть свій вибір на дерев'яній обробці.


5. Нефункціональне планування.

Облаштування маленьких квартир вимагає, перш за все, функціональних, продуманих рішень. Слід враховувати не тільки моду, але перш за все ергономіку. На жаль, просторий острів не підійде для невеликої кухні, а вітальня скоріше потребує зручного диванного куточку, ніж комплекту дизайнерських крісел. Вибираючи елементи інтер'єру, завжди орієнтуйтеся на комфорт домочадців і на те, наскільки практично конкретне рішення. Ретельно сплануйте кухню і ванну кімнату! Замість ванни виберіть скляну кабіну, а класичний унітаз замініть підвісною моделлю. На кухні поставте вбудовані меблі, щоб використовувати кожен сантиметр! Уважно подивіться на розстановку меблів, пам'ятаючи, що Г-подібна - сама ергономічна.


6. Облаштування малих інтер'єрів без поділу на зони.

Професійне облаштування малогабаритних квартир багато в чому ґрунтується на поділі функціональних зон. І справа не в створенні перегородок. Планування невеликих квартир з кухонним куточком повинні бути максимально просторими. Так ось, кухню і вітальню можна розділити, наприклад, обіднім столом, а робочий простір - ажурною книжковою шафою. Так що якщо вам цікаво, як облаштувати невелику квартиру, пропонуємо проекспериментувати з розстановкою техніки! Виявляється, диван не обов'язково повинен стояти біля стіни, а може розділити вітальню навпіл.


7. Різні підлогові покриття.

Якщо вам цікаво, як спроектувати невелику квартиру в багатоквартирному будинку, пропонуємо – зробіть підлогу суцільною! Якщо помістити в хол, вітальню і кухню різні матеріали різного кольору, простір буде здаватися оптично меншим і некрасиво «фрагментованим». Облаштування невеликих квартир - особливо студій - просто любить цільні, гармонійні поверхні! Завдяки їм переходи між кімнатами виходять плавними.


8. Відсутність місць для зберігання.

Облаштування малогабаритних квартир в багатоквартирних будинках дуже часто страждає відсутністю практичних місць зберігання речей. Облаштовуючи невелику квартиру, стежте за тим, щоб простір використовувалося повністю! Ви можете спроектувати кухонні шафи аж до стелі і заховати нагорі менш використовувані предмети. Під ліжко помістити скриню для сезонних речей. Пам'ятайте, потрібно використовувати простір на всіх рівнях.


9. Невдале оформлення вікон.

Облаштування невеликих квартир завжди вимагає підбору відповідних деталей. Правильна стилізація вікна - безумовно, один з аспектів, на який варто звернути увагу при оформленні інтер'єру. Важкі штори дуже темних кольорів будуть придушувати невеликі приміщення. Замість цього використайте легкі повітряні штори, жалюзі або рулонні штори.


10. Не використати всі можливості.

Як функціонально облаштувати невелику квартиру? Ви це вже знаєте. Однак дизайнери припускають, що тут не менш важливі естетичні питання. Дуже велика помилка, яку допускають багато людей при оформленні невеликих інтер'єрів - зневага оптичними хитрощами. Так що не забудьте про дзеркала, скляні поверхні, світловідбивні фасадах меблів і світлі підлоги.


Інтер'єри маленьких квартир дійсно можуть здивувати! Якщо простір організовано відповідно до ергономічних принципів, часто важко повірити, що площа насправді така маленька. Плануючи переїзд або ремонт обов'язково дотримуйтесь наших порад.

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page