top of page

Де встановити розетки і електричні вимикачі?

Обновлено: 20 сент. 2021 г.

Устаткування включає в себе не тільки розетки і вимикачі. Додаткові, надзвичайно корисні функції, такі як регулювання температури та освітлення, управління віконними жалюзі або зарядні пристрої з USB-роз’ємами, все це слід враховувати при розробці дизайну. Де встановити розетки і вимикачі, щоб вони завжди були під рукою?


Вимикачі світла.


Електричні вимикачі зазвичай встановлюються на висоті близько 120 см від підлоги. Чи буде це підходяще місце для кожного мешканця? Якщо ми будуємо новий будинок, то самі вирішуємо, де і на якій висоті що буде встановлено. В такому випадку розташування вимикачів нижче, наприклад, приблизно 80 см від підлоги, може виявитися більш привабливим для дітей, які в таких умовах вчяться користуватися ними самостійно. Вимикачі вбудовані так, щоб доросла людина діставала до них опущеною вниз долонею витягнутої руки, зовсім не піднімаючи її. Хоча в більшості варіантів розташування стандартне, варто проаналізувати це перед ремонтом.


Розетки на кухні та у ванній.


Очевидно, що в безпосередній близькості від раковини на кухні або умивальника у ванній слід використовувати захищені від вологи розетки із заземленням. Ці типи розеток слід розміщувати досить високо, щоб вам не доводилося нахилятися, щоб їх використовувати. Більшість вимикачів та розеток можуть мати захист від вологи IP 44.


Зарядний пристрій USB в спальні.


З розвитком технологій змінюються і вимоги до дизайну на ергономіки. Часте використання смартфонів послужило поштовхом до створення зарядних пристроїв USB, вмонтованих як електрична розетка в стіну. До розташування такого типу обладнання потрібно підходити практично. Наприклад, біля ліжка в спальні, крім роз'єму для включення додаткового освітлення і розетки, встановіть USB-зарядний пристрій для телефону.


Думайте, консультуйтеся, застосовуйте.


Складно уявити будинок без розеток і вимикачів. Ці прості електричні пристрої - незамінний елемент обладнання будь-якої квартири та будинку. З огляду на їх широке застосування і функції, які вони можуть виконувати, подумайте де і як саме ви хочете їх використовувати. Детальну технічну інформацію про аксесуари, а також безліч ідей можна знайти на сайті виробника. Найкращим рішенням буде замовити професійний дизайн з авторським наглядом – так ви можете бути впевнені в якісному результаті!



Недавние посты

Смотреть все
bottom of page