top of page

Довговічна плитка для тераси і фасаду – що обрати?

Якщо вам цікаво, яка плитка найкраще підійде для зовнішнього оздоблення – у нас є для вас відповідь. Клінкер не тільки прекрасно виглядає, але і має ряд функціональних особливостей, завдяки яким він надзвичайно міцний, стійкий до зміни погодних умов і інтенсивного використання. Чому ж варто вибрати саме таку терасну або фасадну плитку? Ми вам розкажемо.


Властивості і переваги.


Клінкер – це універсальний керамічний матеріал, який застосовується як в будівництві, так і при внутрішньому та зовнішньому оздобленні. Він повністю натуральний, так як його отримують шляхом випалу глини і піску при високих температурах. Залежно від того, як він сформований, з нього можна робити різні вироби, наприклад, цеглу або клінкерну плитку.

Цей вид плитки дуже міцний і характеризується механічною міцністю, а також стійкістю до пошкоджень і подряпин. Ви можете легко використовувати клінкер на терасі або фасаді, тому що він не пошкоджується морозом, теплом або водою. Також не змінює свій колір навіть під впливом сильного сонячного світла. Таким чином, клінкер є ідеальним матеріалом для оздоблення фасаду, балкону і зовнішніх сходів.


Є безліч кольорів і малюнків клінкерної плитки, але найбільш універсальними, безумовно, є ті, які відносяться до естетики натуральних матеріалів. При пошуку облицювання в цьому стилі варто звернути увагу на колекції плитки Cerrad: Rapid, Cerros і Macro. Це міцний клінкер, натхненний зовнішнім виглядом каменю – видимі прожилки і неоднорідні нейтральні кольори. Плитка доступна в двох варіантах: класична, клінкерна цегла для стіни та матова плитка в форматі 60 х 60.


Вибираємо терасну плитку – про що потрібно знати.


Якщо ви вибираєте плитку для балкону або тераси, переконайтеся, що вона не слизька. На відкритому повітрі, де погода міняється цілий рік це дуже важливо! Плитка повинна бути призначена в першу чергу для укладання на підлогу і відповідати певним стандартам. Базовим і в той же час цілком достатнім для використання є клас проти ковзання, позначений символом R9. Використання плитки хорошої якості означає вашу безпеку.

Плитка Cerrad з колекцій Rapid, Cerros і Macro, крім класу R9, також відрізняється високим рівнем стійкості до стирання PEI 4 (за шкалою від 1 до 5), що гарантує довговічність. Це особливо важливо в випадку підлогової плитки.


Фасадна плитка – як її використовувати.


Клінкер – безцінний матеріал при оздобленні фасадів будівель. Така фасадна плитка в залежності від естетики і кольору вписується в різні стилі – від рустикального до сучасного. Таким чином новинки Cerrad можуть використовуватися для екстер’єру як сучасних господарських будівель, так і житлових сімейних будинків. Незважаючи на те, що ми використовуємо його вже багато років, клінкер як і раніше в моді, а такий фасад завжди буде виглядати красиво і благородно.

Залежно від ваших уподобань клінкерну плитку можна монтувати на всю поверхню фасаду або тільки виділяти його окремі фрагменти. Особливо добре клінкер виглядає в зоні входу, навколо дверей або вікон, на димоході, на терасі, в якості плитки для зовнішніх сходів або для підкреслення нестандартних елементів, таких як стовпи або колони.


З чим поєднати клінкер.


Універсальний клінкер відмінно виглядає і в поєднанні з іншими матеріалами. Прекрасно поєднується з деревом, каменем або структурною штукатуркою. Плануючи дизайн фасаду і тераси, не забудьте зберегти все в одному тоні, що гарантує гармонійний і непідвладний часу ефект. Також важливий колір фуги – затирка світліше плитки пом'якшить ефект, а більш темна – посилить його.

Клінкерна плитка – відмінний вибір, вона міцна і стійка, тому ідеально підходить для фасадів, терас, балконів або зовнішніх сходів. Вибираючи непідвладний часу візерунок каменю і нейтральні кольори, ви можете бути впевнені, що зовнішній простір вашого будинку буде виглядати красиво довгі роки.


Недавние посты

Смотреть все
bottom of page