top of page

Красива ванна від А до Я – дізнайтеся, як оформити гармонійний інтер'єр

В облаштуванні ванної кімнати, як і будь-якого іншого приміщення, найважливіше гармонія. Вона впливає на сприйняття простору і ефективно співіснує з модними тенденціями в сфері дизайну. Як досягти цього стану? Про це нижче.


Мета: взаємодоповнюваність

Концепція гармонії в інтер'єрі пов'язана з одноманітністю матеріалів, кольорів і форм. Будь-які невідповідності будуть заважати позитивному сприйняттю, тому дизайнери все частіше акцентують увагу на взаємодоповнюваності при виборі обладнання для санвузлів. Продукція з однієї дизайнерської лінії повністю позбавить від побоювань з приводу відсутності єдності в формі кераміки або кольорів фасадів. Це також знизить необхідність в пошуку схожих рішень і тим самим заощадить час. Взаємодоповнюваність також означає комфорт та свободу компоновки і можливість організувати будь-яке приміщення – як маленьке, так і велике.


Візуальна гармонія – стиль і кольори

Варто почати з гармонійного декору – і хоча тенденції кожного року спокушають міражем сміливих комбінацій, краще всього вибирати приглушені, нейтральні відтінки. До них відносяться, серед іншого, ніжні сірі, білі, а також відтінки дерева. Їх можна комбінувати зі схожими універсальними тонами або розглядати як природне доповнення до більш виразних поверхонь.


Практична зона умивання

Крім візуальної концепції, важливо правильно спроектувати функціональне планування ванної кімнати – особливо зони для вмивання, тобто зони з раковинами і ванною або душем. Комплекти меблів з керамікою полегшують цю дилему, оскільки в наборі йдуть раковини розміром від 40 см до 100 см і більше. Менші за розміром комплекти добре підійдуть для гостьових туалетів або дуже вузьких ванних кімнат.

Облаштування зон миття також пов'язано з визначенням гігієнічних і санітарних потреб. Це дає відповідь на одне з найважливіших питань дизайну ванної кімнати, а саме: що вибрати – ванну або душову кабіну? Там, де мало місця або мешканці цінують екологічність та швидкість купання, душові кабіни з'являються набагато частіше. Вони не тільки займають менше місця і дозволяють краще організувати кімнату, але і означають стилістичну гармонію. Душова кабіна повинна бути не тільки красивою. При покупці варто врахувати технічні параметри матеріалу, з якого вона виготовлена, і додаткові опції, що полегшують чистку, такі як захисне покриття. Цей захист зменшує відкладення накипу і бруду, а також знижує проблеми під час очищення. Гідрофобні властивості покриття означають, що велика частина забруднень змивається з водою, залишаючи скло чистим.


Змішувачі

Змішувачі для ванної – це ще один елемент гармонійної ванної кімнати, який не можна залишати на волю випадку. Це підірве як функціональність дизайну, так і його естетику. Беручи до уваги технічні параметри, варто звернути увагу на тип фурнітури, а також на їх розмір і (в змішувачах для умивальника) кут нахилу виливу. З точки зору дизайну, контрольними точками будуть колір і форма. Закруглені краї змішувачів будуть відповідати скандинавському або більш класичному дизайну, в той час як більш прямокутні і виразні моделі ідеально поєднуються з суворим лофтом або сучасним стилем.




Унітаз

У просторі санвузла унітаз також потрібно підбирати аналогічний за формою решті обладнанню, особливо умивальника. Сучасні моделі відрізняє екологічність завдяки використанню без обідкових технологій. Їх основа – особлива конструкція унітазу (без внутрішнього фланця), що гарантує ретельний змив і доступ води до всіх куточків. Такі пропозиції доступні в готових наборах з відповідним сидінням.


Недавние посты

Смотреть все
bottom of page