top of page

Маленька ванна кімната – як облаштувати її в 2021 році? Перегляньте перелік функціональних рішень

Якщо ви починаєте будувати плани на 2021 рік, і ремонт ванної кімнати також є одним із пунктів – ви потрапили в потрібне місце. У нас для вас є путівник, завдяки якому ви зможете легко вибрати все необхідне. Ми підготували обов’язковий список, тобто 9 речей, які ідеально підійдуть для кожної маленької ванної кімнати – це функціональні, естетичні рішення, натхненні останніми тенденціями 2021 року.


1. Плитка в яскравих кольорах

Вибір плитки може бути досить складною справою, особливо якщо ванна кімната невелика. Грамотно підібрана плитка повинна візуально збільшити інтер’єр і зробити так, щоб навіть крихітний простір здавався трохи світлішим та відкритішим. Вам не потрібно обирати звичайний білий колір, щоб інтер’єр виглядав свіжим – у 2021 році в інтер’єрах пануватиме природа, тож ви зможете досягти ефектних поєднань з деревом або каменем у головній ролі. Чудовою ідеєю буде вибрати плитку, схожу на дерево, у світлих відтінках, наприклад, з колекції Berkwood Beige. Це структурна плитка з малюнком і фактурою, що нагадує натуральне дерево.

Цікавим рішенням буде також плитка, що імітує бетон, обов’язково в світло-сірому кольорі, наприклад Stormy White із пропозиції Cersanit. Природа – це теж камінь, і плитка з кам’яним малюнком виглядає справді феноменально – просто подивіться на коллекцію Maraton. Це колекція, яка забезпечить делікатний та виразний фон для кераміки, аксесуарів та декорів.


2. Підвісний унітаз

Якщо ви облаштовуєте санвузол, де кожен сантиметр на вагу золота, зупиніть свій вибір на рішеннях, які «звільнять підлогу». Замість класичного унітазу вибирайте підвісний, який не тільки займає менше місця завдяки прихованому каркасу, але і виглядає більш сучасно і залишає вільний простір на підлозі, що візуально збільшує інтер’єр.


3. Сучасна інсталляція

Якщо ви робите ставку на підвісний унітаз, виберіть відповідну приховану раму. Інсталяція ідеально підійде для маленької ванної кімнати, оскільки вона не тільки не займає цінний простір, але і виглядає мінімалістично і робить інтер’єр охайним.


4. Умивальник для меблів або стільниці

Який умивальник ви виберете, залежить головним чином від ваших естетичних уподобань. Класичні умивальники для меблів встановлені безпосередньо на тумбочці, завдяки чому вони здаються вбудованими і тонко доповнюють всю композицію. Маленька ванна кімната часто вимагає вибору компактного умивальника, який, тим не менше, буде функціональним та зручним у повсякденному використанні.

Наприклад, керамічний умивальник Moduo, який випускається в декількох розмірах з дійсно невеликою шириною 40 або 50 см. Умивальники цієї серії підходять для багатьох типів меблів, наприклад, з колекції Moduo, Stillo або City, а їх поверхня ідеально біла. Цікавою пропозицією є також умивальники Crea, які доступні шириною 40 і 50 см. Вони відрізняються надзвичайно тонкими стінками, завдяки чому умивальники виглядають легкими та ніжними.


5. Шафа під умивальник

Ви вже вибрали умивальник? Пора правильно вибрати для нього шафу. Якщо ви робите ставку на кераміку ліній Moduo або Crea, ви знайдете меблі, що відповідають їм під тими самими назвами, в пропозиції Cersanit. Це цілісні концепції, які дозволяють легко облаштувати ванну так, щоб всі елементи гармоніювали між собою.

Шафи для умивальників Moduo випускаються різних розмірів (шириною від 40 до 80 см), білого або сірого кольорів. Меблі мають сучасну та мінімалістичну форму, а фасади ящиків та корпуси шафи покриті глянсовим лаком. Ручки приховані, а висувні ящики оснащені системою м'якого закривання.


6. Змішувачі

Зона умивальника не буде повною без належного змішувача. На що варто звернути увагу? Тенденції до 2021 року включають змішувачі чорного кольору, які чудово контрастують із білосніжною керамікою у ванній. Вибираючи фурнітуру, варто звертати увагу не тільки на зовнішній вигляд, але і на економічне використання. Сучасні змішувачі для умивальників не лише чудово виглядають, а і мають аератор, який зменшує споживання води.


7. Підвісні шафи для зберігання

Підвісні шафи найкраще підходять для маленької ванної кімнати. Вони не займають місця на підлозі, завдяки чому інтер’єр здається візуально більшим та організованим. Вибираючи меблі для ванної, пам’ятайте, що вони повинні бути стійкими до води та вологи, щоб прослужити довгі роки в незмінному стані. Наприклад, шафи Crea, виготовлені з AquaSafe вологостійкого ДСП. Вони доступні у 3 кольорах: білий, сірий та дубовий, водночас мають дуже мінімалістичну та позачасову форму та приховані ручки.


8. Простора душова кабіна

Буває, що розмір ванної кімнати обмежений і ми не можемо поставити в неї ванну. Однак душ займає набагато менше місця і є дуже функціональним. Напівкругла душова кабіна стане вдалим вибором для маленької ванної кімнати – закруглені передні та розсувні двері дозволяють заощадити багато місця. Якщо вас турбує клопітке чищення скла, виберіть кабінку зі спеціальним покриттям. Захисне покриття запобігає накопиченню вапняного нальоту та бруду, тому чистка займе набагато менше часу та стане простішою.


9. Змішувачі для душу

Душова зона не буде повною без душової арматури, а точніше – душового гарнітура. Варто обрати варіант який підійде всім членам сім’ї. Якщо ви шукаєте рішення універсального дизайну, що впишеться у будь-яку ванну, зверніть увагу на Ferro Trevi.


Невеликі розміри, часто бувають великим випробуванням. Маленька ванна кімната повинна вмістити все необхідне, і в той же час виглядати красиво і оптично більшою, ніж є насправді. За допомогою наших порад ви точно створите інтер’єр своєї мрії – пам’ятайте, що навіть маленька ванна кімната може бути комфортною і стати зоною домашнього відпочинку.

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page