top of page

Меблі для маленької кімнати

Меблі для маленької кімнати – вибір непростий. Вони повинні бути практичними і естетичними, легкими і місткими одночасно. Як примирити ці протиріччя? Як досягти золотої середини і які меблі вибрати для маленької кімнати? На що звертати увагу при виборі кольору і форми? Радимо!


Меблі для маленької кімнати – якими вони мають бути

У маленькій вітальні необхідно знайти компроміс між прагненням акуратно облаштувати простір і не захаращувати його. Які меблі допоможуть в цьому завданні?

• Яскраві – пастельні тони, сірі і бежеві тони допоможуть візуально збільшити інтер'єр. Для маленької кімнати оптимальними будуть також і білі меблі – найкращий ефект ви отримаєте, поєднуючи її зі світлими тонами стін, підлоги і аксесуарів;

• Легкі – забудьте про великі шафи-купе та важкі комоди. Придивіться до не масивних, вузьких меблів на тонких ніжках.

• Багатофункціональні – якщо вам потрібно розмістити багато речей у невеликому просторі, використовуйте так звані багатофункціональні або системні (модульні) меблі. Для невеликих кімнат ідеально підійдуть дивани зі спальним місцем, крісла з місцем для зберігання речей або вішалки з полицями;

• Складані – складані меблі просто необхідні для маленької кімнати. Вони займають мало місця і адаптуються до індивідуальних потреб своїх користувачів.


Меблі для маленької кімнати в багатоквартирному будинку – що ще вибрати

• Столи з полками – журнальний столик часто не беруть до уваги в дуже маленьких інтер'єрах або представляють у вигляді невеликого предмета з однією стільницею . Це помилка –моделі з полицями і відділеннями всередині відкривають набагато більше можливостей. Ви можете використовувати їх для зберігання газет, книг, записників або фотоальбомів.

• Крісла з місцем для зберігання речей – м'які меблі для маленької кімнати потрібно вибирати ретельно, адже вони легко можуть захаращувати простір. Краще обрати крісло в сидінні якого можна заховати дрібні предмети, наприклад, шарфи або рукавички.

Практичні меблі для маленької кімнати – як їх розставити

У маленькій вітальні функціональне розташування меблів вимагає певного планування. Враховуйте не тільки необхідність вмістити всю техніку, а й зручність пересування по кімнаті. Пам'ятайте, що всі шафи, ящики і столи повинні бути у вільному доступі.

Великі предмети меблів, такі як дивани або книжкові шафи, найкраще ставити біля стін. Встановіть менші предмети – крісла, стільці, тумбочки – під кутом. Уникайте суворої симетрії, так як це зробить композицію не тільки формальною, а й важкою.


Меблі для маленької кімнати – про що ще потрібно пам'ятати

Як зробити облаштування маленької кімнати не тільки функціональним, але і послідовним і цікавим? Ось кілька порад, які допоможуть вам досягти бажаного ефекту.

• Встановіть «центр» інтер’єру – якщо вам складно оформити невелику кімнату, почніть з визначення головної точки аранжування. Це може бути книжкова шафа, елегантний диван або дизайнерський журнальний столик – важливо, щоб він був характерним, відразу впадаючим в очі елементом. Розставте навколо нього інші меблі і аксесуари.

• Не обирайте гарнітури – відмовтеся від набору меблів на користь еклектичного дизайну. Набір однакової техніки привнесе формальну атмосферу в маленьку кімнату. Легкі меблі різних форм додадуть інтер'єру невимушений, затишний характер.

• Поєднуйте різні фактури – якщо ви хочете оформити невелику кімнату в яскравих тонах, але боїтеся одноманітності, спробуйте цікаві види матеріалів. Використовуйте натуральні тканини з чіткою структурою, наприклад, льон, шовк. Вибираючи дерев'яні меблі, наприклад стінку або стіл, звертайте увагу на фактуру. Вибирайте меблі з поверхнею, що відбиває світло, наприклад, ламіновану або дзеркальну.


Меблі для маленької вітальні – натхнення і тенденції 2021 року

• Скляні шафи – меблі з великою кількістю скла набирають все більшої популярності. Шафа зі скляними дверцятами буде гарно виглядати в елегантних композиціях з сучасним і індустріальним характером

• Підвісні крісла-кокони – хіт цього сезону, зірки стилю бохо. Ажурна підвісне крісло забезпечить місце для денного відпочинку в невеликій кімнаті, допоможе заощадити місце і стане яскравою прикрасою.

• Пуфи зі зберіганням – оксамитові пуфи насичених кольорів будуть відмінно виглядати як окремо, так і в поєднанні з кріслом. Вони привносять атмосферу елегантності і трохи розкоші.


Недавние посты

Смотреть все
bottom of page