top of page

Мозаїка в інтер'єрі квартири 2023.

Обновлено: 15 авг. 2023 г.

Стандартні прямокутні плитки, якими раніше прикрашали кухонні стіни у всьому світі, поволі стають минулим. Їх місце займають моделі з незвичайними формами та нетрадиційними візерунками, які надають інтер’єру неповторний характер.

Кухонна плитка повинна бути максимально функціональною - легко митися і бути стійкою до пошкоджень. Однак саме вона часто визначає тон всієї композиції, а функціональність, безсумнівно, може поєднуватися з модним дизайном.

мозаїка на кухні

Східні мотиви

Марокканська культура стала натхненником у багатьох сферах. Марокко вражає насамперед своїми дивовижними традиціями, мистецтвом та кухнею, а також надзвичайно оригінальним дизайном інтер’єру - як храмів, так і культурно важливих місць, а також звичайних будинків, магазинів та готелів. Не дивно, що марокканський стиль подорожував морями та океанами, залишаючи свій слід у квартирах по всьому світу. Одним із найпрекрасніших елементів марокканських композицій є чудові мозаїки, які в Марокко прикрашають різні стіни, підлоги, портали та дверні короби. Мозаїка натхненна марокканським інтер’єром, - це рішення, яке внесе в інтер’єр багато східного стилю. При цьому вона чудово впишеться в будь-який інший стиль інтер’єру. Моделі в яскравих кольорах забезпечать цікавий фон для меблів та аксесуарів, а ті в більш насичених кольорах зіграють роль декоративного акценту.

мозаїка Рівне

Варіації в стилі ретро

Ретро-стиль повертається до тенденцій дизайну інтер’єру як бумеранг, щоразу знову радуючи та надихаючи. Його невід’ємні елементи - кричущі кольори та геометричні фігури, розташовані у різноманітних вишуканих візерунках. Модерн середини століття, тобто стиль, що походить з другої половини 20 століття, також любить поєднання чорного та білого, що урізноманітнює інтер’єр, надаючи йому позачасовий стиль.

Особливо неповторно мозаїки в столи ретро виглядають на кухонній стіні, де, закриваючи простір між стільницею та шафами, вони створюють привабливу графіку та надають інтер’єру зухвалий стиль.

мозаїка в інтер'єрі фото

Модні шестикутники

Прикладом надзвичайно модної керамічної плитки є моделі у формі шестикутника, тобто ті, що нагадують соти. Пропозиції в традиційних кольорах ідеально впишуться в будь-який стиль інтер’єру, створюючи оригінальний фон для всього кухонного обладнання. Вони також стануть цікавим акцентом сучасних інтер'єрів з мінімалістичним дизайном та кухонь, оформлених у чорно-білому стилі.

Мозаїки в незвичайних кольорах внесуть в інтер’єр багато симетрії та гармонії, створить затишний простір на кухні для всіх домочадців. У той же час вони надають приміщенню вкрай нетрадиційну естетику і стануть надзвичайно оригінальною прикрасою.

мозаїка в інтер'єрі  кухні фото

Зв’язок з природою

Альтернативою стандартній керамічній плитці є дерев’яна мозаїка - справжній хіт в тенденціях дизайну інтер’єру. Вона ідеально вписується в стилі, що використовують природні матеріали, і скрізь, де важливі гармонія та зв’язок з природою. Такі мозаїки чудово підкреслюють характер кухонь, оформлених у сільському, етно чи бохо стилі, і чудово доповнюють класичні та скандинавські композиції.

На кухні, де стіни особливо схильні до різного бруду, правильно буде використати мозаїку з керамограніту що імітує дерево, вона буде прикрашати кухонний інтер’єр протягом багатьох років.

мозаїка сучасна

Настінна плитка на кухні може бути як тонким фоном для всього кухонного обладнання, так і самою прикрасою. Правильно підібрані моделі в оригінальних формах і кольорах доповнять композицію і додадуть інтер’єру неповторний характер. Тож варто відмовлятися від нудних пропозицій на користь найвишуканіших і стильних.

мозаїка в інтер'єрі квартири

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page