top of page

Яка плитка вважається великоформатною?Широкоформатна плитка – не лише для великих квартир.

Широкоформатні плитки є хітом дизайну інтер’єру вже кілька років! У великих квартирах вони посилюють враження просторості, надають елегантність і – залежно від обраного стилю – підкреслюють атмосферу. Однак, чи призначені вони лише для приміщень з великою площею? Не обов'язково. Перегляньте, де ще ви можете використовувати рішення такого типу.


Широкоформатна плитка, що це?

Широкоформатна плитка – це плитка, площа якої перевищує 1600 см2, а одна з її сторін становить щонайменше 60 см. Це означає, що сюди входять як плитки 25x70 см або 60x60 см, так і плитки розмірами 120x280 см, 120x120 см або 120x60 см. Такі великі розміри вимагають міцного матеріалу, який витримає інтенсивне повсякденне використання, саме тому вони найчастіше виготовляються з керамограніту, який випалюється при температурі близько 1200 ° С, що впливає на довговічність, міцність і стійкість поверхні до різних зовнішніх факторів. Завдяки цьому плитку можна використовувати всередині і зовні будівлі.


Широкоформатна плитка – на що варто звернути увагу

Широкоформатні плитки широко поширені в інтер’єрних трендах! Вони забезпечують вражаючі візуальні ефекти, і жодна мозаїка не може зрівнятися з ними. Все через їх естетичність та майже безшовне укладання, що дозволяє створювати рівномірні, максимально гладкі поверхні, які є основою будь-якої композиції – як мінімалістичної, так і класичної.

Великі площі широкоформатної плитки – це поєднання цікавих мотивів та реалістичних візерунків, які привернуть увагу з порога. Плитка може імітувати благородний світлий камінь із сірими прожилками, як у випадку з Cerrad Calacatta White, або його темну версію Marquina з дрібними золотистими прожилками.

На додаток до каменю існує колекція Softcement від Cerrad, у широкому форматі. Сіра плитка з виразною цементною структурою посилить враження суворості в загальній композиції, а також створить постіндустріальну атмосферу. Приглушені кольори можна поєднувати з виразними і сміливими відтінками, такими як чорний, темно-синій або пляшковий зелений, або більш витонченими, такими як білий, синій та дерево, які зігріють прохолодний образ бетону.


Оптичні хитрощі – як використовувати широкоформатну плитку

Великий формат є корисним інструментом для формування відчуття простору та відкритості, яким часто користуються власники великих квартир. Безшовні поверхні оптично збільшують простір, але це не означає, що плитка формату XXL призначена лише для величезних віталень, поєднаних з кухнею або елегантними ванними кімнатами. Рішення, яке використовується в невеликому інтер’єрі, принесе масу переваг – як практичних, так і естетичних.

Критичним елементом у випадку менших площ є плиткові шви. Вони відповідають за візуальну перевантаженість, саме тому використання великих розмірів плитки призведе до того, що стиків буде набагато менше, а отже, «відкриють» простір. Майже непомітні стики змусять підлогу або стіни здаватися більш однорідними. Менше швів також означає менше прибирання та місць, де накопичується бруд.

Ще більше візуальних переваг забезпечує встановлення яскравих широкоформатних плиток Masterstone з глянцевим покриттям! Поверхні, що відбивають світло, будуть створювати враження глибини і робити кімнату візуально більшою, ніж вона є насправді. Однак з міркувань безпеки краще використовувати їх лише на вертикальних поверхнях.


Широкоформатна плитка для спеціальних завдань

Плитка, що займає лише одну зі стін, підкреслить те, що знаходиться на ній або перед нею, наприклад, окремо стоячу ванну. Завдяки тому, що широкоформатні плитки гарантують оригінальні візуальні ефекти, їх використовують не лише у ванній або на кухні. Вони також розміщені в модних вітальнях, спальнях або коридорах – чи то на стінах, де вносять багато елегантності в інтер’єр, чи на підлогах. Широкий спектр їх застосування обумовлений їх чудовими властивостями. Вони стійкі до стирання, їх легко підтримувати в чистоті, а також чудово працюють з теплими підлогами, забезпечуючи комфорт для босих ніг – наприклад, відразу після пробудження та вставання з ліжка.


Це міф, що широкоформатна плитка буде працювати лише у просторих кімнатах. Її можна успішно використовувати в менших ванних кімнатах, вузьких коридорах та закритих кухнях. Більше того – вона може не тільки з’єднувати кімнати, але й стати ефектним облицюванням стін. Така плитка візуально збільшить простір і полегшить прибирання, і перш за все, вона прикрасить інтер’єр.


Недавние посты

Смотреть все
bottom of page