top of page

Шпалери для стін: рейтинг наймодніших дизайнів шпалер

Бум шпалер не проходить. Ми використовуємо шпалери весело і з задоволенням - в спальні, вітальні, кухні та ванній. Ми звертаємо увагу на якість, але те, що притягує нас як магніт, це привабливий дизайн. Квіти, орнаменти, мотиви тварин ... кількість доступних дизайнів викликає запаморочення. Як вибрати правильний варіант, коли сотні інших чекають своєї черги? Дивіться рейтинг наймодніших дизайнів, які допоможуть вам прийняти рішення. Ми радимо, які шпалери в даний час актуальні, які інтер'єри підходять, як використовувати їх для досягнення бажаного ефекту.

Шпалери з квітами

Мода на квіткові візерунки переживає новий розквіт. Шпалери англійського стилю з мотивом бутонів і чагарників повернулися. Лише кілька років тому вони користувалися сумнівною репутацією. Пов'язані в основному з буржуазним салоном, вони вважалися показником кітчу і дешевої елегантності. Дизайнери шпалер вирішили придумати популярний візерунок, надавши йому нове, привабливе обличчя. Перш за все, переважає стилістичне розмаїття. Ми можемо вибрати шпалери, покриті невеликим орнаментом або різнокольоровими квітами в форматі XXL. Крім простих графічних форм в стилі ретро, ​​ми знайдемо композиції в стилі бароко на чорному тлі і тонкі, злегка розмиті квіткові композиції, які виглядають як картини, написані аквареллю. Що може рости на нашій стіні на додаток до вищезазначених кущів троянд і ліан? Польовий луг, хитромудро оформлений букет або райський сад, повний екзотичних квітів. Все залежить від клімату всередині.

Тваринна тема в шпалерах

При виборі шпалер для вітальні або спальні ми мимоволі виключаємо теми тварин. Адже ми дорослі, а шпалери з тваринами - це рішення для дітей. Ніщо не може бути більш неправильним. Мотиви тварин прекрасно себе почувають в будь-якій кімнаті, за умови, що ви вибрали малюнок, відповідний розташуванню. Шпалери в стилі ретро дуже популярні - злегка легковажні, але повні чарівності і легкої елегантності. Ті, на яких малюнки тварин спрощені і густо розкидані по всій поверхні стіни. Рожеві фламінго, риба, метелики всіх видів, дикі тварини і різні види птахів ведуть вперед. Шпалери з тваринами мотивами можуть виступати в якості декоративного фону або зосередити всю вашу увагу. Якщо ми дбаємо про чіткі акценти, ми повинні вибрати шаблон великого формату, наприклад, з графічним зображенням вовка, оленя або рисі.

Шпалери з геометричним малюнком

Геометричні мотиви супроводжували нас протягом декількох сезонів. Останнім часом вони сміливіше відзначають свою присутність. На додаток до делікатних маленьких узорів стали з'являтися великі барвисті кольорові візерунки в стилі 60-х років. Діаманти, трикутники і зигзаги створюють на стіні барвисті композиції, від яких неможливо відвести очей. Пам'ятайте, однак, що великі шаблони вимагають місця. У маленьких інтер'єрах вони не виробляють правильне враження і можуть бути занадто пригнічуючі. Якщо ви шукаєте щось тонке, варто поглянути на шпалери, натхненні стилем ар-деко. Декоративні, геометричні форми на темно-синьому або бежевому тлі могли б успішно виглядати в будинку Гетсбі. Вони відповідають інтер'єру в стилі гламур, Нью-Йорк і ретро. Вони прекрасно підкреслюють шляхетність різних матеріалів.

Шпалери, що імітують натуральні матеріали

Ви мрієте про стіні, облицьовані каменем, але вас лякають витрати і трудомісткість цих інвестицій? Ми пропонуємо вам піти на компроміс і вибрати шпалери, які схожі на недоступні матеріали. Установка набагато простіше, вартість незрівнянно нижче, і кінцевий результат може позитивно здивувати - на відстані важко зрозуміти, що ми маємо справу з ілюзією. Шпалери, які виглядають як камінь, є лише однією з багатьох пропозицій. Стіни в нашій вітальні можуть бути прикрашені імітацією будь-якого матеріалу: дерева, цегли, мармуру або бетону. Пропозиція виробників включає шпалери з гладкою поверхнею, які тільки імітують зовнішній вигляд матеріалу або конструкції - з опуклою, різноманітною текстурою, що створює ефект 3D.

Шпалери з квітковим мотивом

Мода на зелений триває. Це почалося з тропічної лихоманки (міські джунглі), потім прийшло захоплення широко зрозумілою рослинністю (ботанічним трендом), яка розпалювалася Інститутом Pantone, оголошуючи відтінок соковитої зелені кольором року. Рослинні мотиви з'явилися на текстилі, кераміці, різних аксесуарах і, природно, - на стінах. Вибір шпалер з квітковим візерунком надзвичайно багатий. Найпопулярніші з них з мотивом тропічних листя: пальми, велике листя або бананові дерева. Яскрава композиція соковитого зеленого кольору кидається в очі, оживляє навіть найсумніший інтер'єр, а також ефективно покращує настрій. Якщо ви шукаєте тонку, романтичну прикрасу, подумайте про те, щоб вибрати шпалери з маленькими листям з мотивом гілочок або рослин, знайдених на сторінках старого гербарію. Цікава пропозиція для любителів природи (і не тільки) - шпалери з беріз. Ми можемо розглядати цю модель як альтернативу класичним вертикальним смугам - мотив дерев організовує простір і змушує кімнату здаватися вище, ніж в реальності.

Смугасті шпалери

Смуги - надзвичайно модний і практичний дизайн. Ми прекрасно знаємо, як використовувати його переваги для поліпшення пропорцій фігури - стрункі ноги або надбавка в кілька сантиметрів у висоту. Варто пам'ятати, що дизайн інтер'єру має схожі закони. Горизонтальні смуги на стіні будуть оптично збільшувати і подовжувати кімнату, вертикальні - змушувати її здаватися вище, ніж вона є насправді. Смугасті шпалери підійдуть практично до будь-якої композиції. Все, що нам потрібно зробити, це вибрати правильні кольори. Сині та білі смуги стануть відмінним доповненням інтер'єру в морському стилі. Білий з додаванням рожевого, жовтого або синього підійде дитячій кімнаті, а класичне поєднання чорного і білого - в мінімалістично мебльованій вітальні, передпокої або домашньому офісі.

Шпалери з точками і горошок

Важко знайти малюнок, який має більше чарівності, ніж класичні точки і горошок. Кілька років тому вони підкорили світ моди, але їх також оцінили творці дизайну. Деякий час назад у них було відмінне повернення, і вони були на шпалерах протягом декількох сезонів. Пунктирна стіна вписується в дитячу кімнату, але успішно виявиться і в дорослій зоні. Ключ до успіху - правильний вибір кольорів. Білі точки на сірому тлі або в класичному чорно-білому варіанті - це безпечне рішення як раз для спальні або вітальні. Якщо ми хочемо збожеволіти від кольору або розміру малюнка, давайте зробимо це в кімнаті наймолодшого члена сім'ї. Шпалери, всіяні різнобарвним горошком, неодмінно викличуть посмішку на його обличчі.

Картаті шпалери

Шотландка - це ще один зразок, який пройшов шлях від одягу до виставкового залу. Прикрашає постільну білизну, штори, іграшки і вдало виглядає на стіні. У пошуках шпалер з таким малюнком ми зустрінемо його різні варіанти. Незважаючи на іноземне звучання, ми прекрасно знаємо цю модель, адже роками вона прикрашала скатертини на українських столах. За загальним визнанням, це виглядає набагато краще на стіні. Ми вважаємо за краще біло-сірий. У цьому варіанті вони виглядають елегантно і універсально - вписуються в вітальню, спальню, кімнату маленької дівчинки або учня старших класів. На додаток до малюнка, гості також мають шотландський плед та безсмертну ламану клітку.

Шпалери покриті орнаментом

Шпалери з орнаментом - справжня королева. Вони люблять сяяти, оточувати себе розкішшю і ловити погляд. Вони відчувають себе найкраще в елегантних салонах і палацових інтер'єрах. Також виявляється в комфортній елегантно обставленій спальні. Декоративні шпалери спокушають різноманітністю візерунків, кольорів і фактур. Домінують відтінки коричневого, золотого та срібного, але ми також шукаємо більш сміливі кольори: бірюзовий, бордовий або темно-фіолетовий. Ми вважаємо за краще шпалери з тисненням та орнаментом, покриті блискучим покриттям, яке тонко контрастує з гладким фоном. Ці шпалери красиво виблискують на світлі і оптично збільшують інтер'єр. На ринку також представлені шпалери з велюровою обробкою, трохи дорожче, але надзвичайно ефектні. Шпалери з геометричним орнаментом у стилі арт-деко і прикрашені марокканським малюнком також стають все більш популярними.

Шпалери з книгами

Шпалери з бібліотечної тематикою порадують кожного книжкового фаната. З їх допомогою ми створимо ілюзію багатої колекції на стіні у вітальні або створимо затишний куточок для читання. Ми рекомендуємо це рішення власникам невеликих квартир, які мріють про багату бібліотеку, але не мають місця для неї. У той час, коли ми все частіше вибираємо електронні книги, але підсвідомо прагнемо до шелесту і запаху паперу, ми можемо розглядати такі шпалери як свого роду компроміс. Серед доступних дизайнів ми знайдемо колекцію старих томів, колекцію книг з барвистими палітурками, а також чорно-біле видання - якраз для скандинавських інтер'єрів або кімнати підлітка.

Ми повинні пам'ятати, що мода проходить, і не варто сприймати її як оракула. Кращий критерій, який ми можемо використовувати, це особистий смак. Якщо ви все ще шукаєте свій власний стиль, настінні шпалери - це витончений матеріал для експериментів - його легко встановити, легко видалити і вони відносно дешеві. Просто виберіть шаблон, і ви можете перевірити!

200 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page