top of page

Як вибрати колір фуги для плитки?

Обновлено: 10 дек. 2021 г.

Не секрет, що суть вдалого дизайну інтер’єру полягає в найдрібніших деталях. Іноді дрібні кольорові нюанси можуть впливати на кінцевий результат дизайну, підкреслюючи його стиль і роблячи повністю гармонійним. Тому відповідний вибір затирки (фуги) для плитки є надзвичайно важливим питанням. Отже, як вибрати колір фуги для плитки, щоб максимізувати естетичну цінність інтер’єру? Нижче ви знайдете кілька ключових порад, які допоможуть створити модний, дизайнерський і, головне, стилістично зв’язний простір.



Вибір фуги та функції приміщення

Затирка для плитки – це фінішне покриття, яким донедавна трохи нехтували. Впорядковуючи інтер’єри, основна увага приділялася дизайну плитки, ігноруючи суть найкраще підходящого стику. В даний час стики вважаються елементом, який не тільки багато в чому визначає вигляд інтер’єру, але і суттєво впливає на його функціональність. Вибираючи колір фуги для плитки, варто враховувати як місце її застосування, так і її властивості.

Ви повинні пам’ятати про специфіку приміщення – в залі варто використовувати високостійку до стирання затирку, у ванній або на кухні водонепроникну затірку. На балконі, таку що не буде боятися коливань температури – чому це так важливо? Оскільки плитка на відкритому повітрі зазнає значних коливань температури, вдень вона нагрівається на сонці, а вночі остигає. Це, в свою чергу, призводить до напружень, які будуть врівноважені правильно підібраним еластичним стиком. Завдяки цьому плитка не буде тріскатися або відриватися від основи.

Тому вибір затирки пов’язаний не тільки з її естетикою, але і з довговічністю, гнучкістю та стійкістю до плям. Як виявляється, найбільш універсальним і твердим видом фуги є сучасні цементні фуги, про властивості яких ви дізнаєтесь у наступних параграфах.


Як підібрати фугу до стилю кімнати?

В даний час, завдяки широкому асортименту товарів, пропонованих сучасними виробниками, можна підібрати плитку практично до будь-якого дизайну. Однак пам’ятайте, що, приймаючи рішення про конкретну концепцію інтер’єру, варто враховувати її специфіку. Отже, в класичних інтер’єрах найкраще виглядатимуть цементні шви із приглушеними кольорами, оскільки вони будуть лише тонким фоном для дизайну. У цьому випадку, вибираючи фугу, ми не повинні відрізнятися за кольором від плитки, що укладається.

Ви можете експериментувати зі скандинавським, індустріальним або поп-арт стилями. Перший любить класичні контрасти, тому тут ви можете вдало поєднувати яскраву плитку з графітовою затіркою – це перевірений спосіб створити інтригуючий скандинавський інтер’єр.


Підбирайте колір затирки до типу плитки

Іншим важливим аспектом є тип плитки, для якої ви вибираєте фугу. Для плитки що імітує дерево, яка залишається бестселером останніх сезонів, віддайте перевагу кольору фуги якомога ближче до її відтінку. Тому ви можете вибрати серед коричневих, бежевих, червоних або медових тонів. Подібно з елементами, що імітують бетон або мармур – це плитки, які повинні створювати цілісні, гармонійні поверхні. Тому в їх випадку шви повинні бути непомітними. Мозаїки залишаються іншою справою – у їхньому контексті вибір вільний. Все залежить від того, якого кінцевого ефекту ви хочете досягти. Якщо ви хочете оптично збільшити простір, використовуйте цементну фугу з відтінком, схожим на колір плитки. Однак якщо ви маєте намір підкреслити і виділити форму або фактуру мозаїки, тоді виберіть контрастний тон.


Колір кімнат також має значення

Останній аспект, який слід врахувати, – це колірна гамма, навколо якої буде побудовано дизайн. Популярні скандинавські простори люблять згаданий раніше білий, чорний або графітовий. З іншого боку, у прованських кімнатах лаванда є дуже популярним мотивом, тому, якщо ви мрієте про трохи екстравагантне внутрішнє оздоблення, ви можете обрати фіолетову фугу. З іншого боку, в світлих сучасних приміщеннях ідеально підійдуть кремові або сірі шви, адже вони чудово підкреслять мінімалістичний дизайн. Пам’ятайте, що в даний час на ринку представлена фуга різноманітних кольорів, тож у вас точно не буде проблем із вибором!


Недавние посты

Смотреть все
bottom of page