top of page

Як заощадити воду у ванній? 5 речей, які вам потрібно запам'ятати.

Обновлено: 14 нояб. 2020 г.

Економія води – це не мода, і бути екологічним, всупереч видимості, не так вже й складно. Перші кроки в цьому напрямку варто зробити ще у ванній. Все, що вам потрібно, – це кілька хороших звичок, заміна несправного обладнання або інвестиції в те, що дозволить вам розумно керувати своїми ресурсами. Що ще? Пропонуємо ідеї разом з нашими дизайнерами.


1. Дбайте про свої корисні звички.

Чи знаєте ви, що відкриваючи воду під час чищення зубів витрачається понад сотня літрів кожного місяця? Те ж саме і з голінням. Це означає значні витрати, тому, щоб обмежити їх і звести до мінімуму, подбайте про корисні звички! Відкривайте кран тільки при необхідності і вимикайте воду, коли вона вам не потрібна: коли ви чистите зуби або голитесь. Це заощадить вам багато грошей!


2. Приймайте швидкий душ.

«Ванна або душ» – це одна з найважливіших дилем, пов'язаних з облаштуванням ванної кімнати. Це пов'язано не тільки з вашими звичками, а й з заощадженням. Вважається, що освіжаючий душ в душовій кабіні – набагато більш вигідна альтернатива. Щоб це насправді було так, душ повинен тривати всього кілька хвилин, тому що, якщо ви довго ніжитесь під струменями, ви будете використовувати майже стільки ж води, скільки у ванній.

Що робити, якщо у вашій ванній немає кабіни? Тоді варто встановити перегородку для ванни, завдяки якій вона перетвориться на багатофункціональний простір 2в1 – іноді ви зможете прийняти освіжаючий і швидкий душ, а іноді – отримати блаженне задоволення в ванній.


3. Виберіть економні та якісні змішувачі.

Негерметичний змішувач може витратити багато води за кілька місяців, тому краще або відремонтувати його, або замінити на нову модель, яка знизить споживання. Важливими елементами є картридж, що забезпечує безперебійну роботу, а також аератор, тобто спеціальний фільтр–насадка, який розбиває струмінь та збагачує його бульбашками повітря. Він розташований на кінці виливу крана та його завдання – змішувати воду з повітрям. В результаті потік здається більше, а споживання води скорочується вдвічі.

Водозберігаючі змішувачі – це не тільки змішувачі з аератором. До групи даної продукції також відносяться термостатичні змішувачі та безконтактні. Перші мають вбудований термостат, який відповідає за змішування гарячої і холодної води, таким чином підтримуючи постійну, задану користувачем температуру потоку. Це обмежує можливість отримання опіків, а також сприяє економії, оскільки вода досягає бажаного значення відразу після відкриття крана – без необхідності постійного регулювання. Безконтактні змішувачі також вважаються економічними та екологічними. Встановлений в них датчик руху автоматично відкриває потік води і закриває його, коли ви забираєте руку. Завдяки цьому вода наливається тільки тоді, коли вона потрібна, і забувається можливість забути перекрити кран.


4. Купуйте якісний унітаз.

Крім зони вмивання варто розглянути також і зону туалету і пошукати способи заощадити. Всупереч стереотипам, вибір унітазів досить великий. Нас найбільше цікавлять безобідкові моделі, така технологія по різному називається у різних виробників але суть у неї одна – відсутність ободу на чаші унітаза. Така альтернатива – завдяки відсутності внутрішнього кільця – не тільки захищає чистоту і скорочує час, необхідний для очищення. Сучасні унітази також оснащені ефективною системою змиву, яка полягає в тому, що потік акуратно огинає внутрішню частину чаші, якісно її очищає і в той же час використовує набагато менше води, ніж традиційні компактні або підвісні унітази з ободом.


5. Виберіть якісну інсталяцію.

У зоні унітазу також варто звернути увагу на тип змиву. Замість класичних рішень, при яких весь бак спорожняється одним натисканням кнопки, варто вибрати механізми, що дозволяють регулювати кількість води від час змиву. Вони оснащені двома кнопками і двома режимами змиву: повний і економічний – останній використовує тільки половину обсягу змиву.

Для економії води не потрібні новаторські відкриття – досить якісного сантехнічного обладнання та позбавлення від шкідливих звичок. Такий набір гарантує менші рахунки за комунальні послуги, а також значне скорочення використання природних ресурсів. Це вигідно!


Недавние посты

Смотреть все
bottom of page