top of page

Як облаштувати кухню в 2021 році

Обновлено: 20 сент. 2021 г.

Кухня – надзвичайний простір, який завжди асоціювався з теплом та домашнім затишком. Затишна і повна смачних ароматів, вона поєднує в собі сімейне та соціальне життя. Як облаштувати кухню в 2021 році? Ми розглядаємо модні кухонні інтер’єри та пропонуємо, які рішення та тенденції пануватимуть у них у найближчі сезони.


Зона мийки – центр вашої кухні

Скільки будинків та ідей облаштування, стільки різних кухонь. Хтось віддає перевагу сучасним, просторим і репрезентативним інтер’єрам, інші затишним і тихим, оформленим в ідилічному стилі. Іноді кухня є частиною вітальні зі стильним островом або баром, інколи окремою кімнатою. Однак, як би не було влаштовано кухонну кімнату, однією з найважливіших ергономічних зон є зона раковини. Не дивно – завдяки їй ви маєте доступ до води і можете виконувати більшу частину кулінарних робіт. Отже, як облаштувати простір навколо раковини, щоб вона була не тільки повністю функціональною, але і елегантною, і міцною? Нижче ми пропонуємо кілька сучасних перевірених рішень.


Кухонні тенденції 2021 року – на що варто звернути увагу?

1. Цілісний, гармонійний дизайн зони мийки

Одним з найважливіших аспектів, що робить композицію стильною, є відповідне узгодження певних елементів за кольором та дизайном. Пам’ятайте, що дуже важливо, щоб форма та розмір раковини відповідали типу змішувача. Ідеально, коли обидва продукти від одного виробника – тоді ви можете бути впевнені, що стилістика повністю узгоджується і буде радувати око гармонійною естетикою.

GROHE пропонує повний асортимент кухонних кранів та мийок – як сталевих, так і композитних . Крім того, у 2021 році також будуть доступні раковини, покриті PVD–покриттям, яке в 10 разів міцніше і стійкіше до пошкоджень. Цікаво, що кольори виробів будуть перегукуватися з деякими змішувачами, такими як GROHE Essence або GROHE Minta, завдяки чому ви можете легко створити стильний, ідеально підібраний тандем.


2. Змішувач для кухні в мінімалістичному стилі

Наступний рік з точки зору стилю рухатиметься до абсолютного мінімалізму. Тому форми різних кухонних аксесуарів повинні бути максимально простими і без зайвих прикрас. Яскравим прикладом такого типу дизайну є нова лінійка кухонних змішувачів GROHE SmartControl. Змішувачі позбавлені традиційного важеля на корпусі, який дозволяє регулювати температуру та тиск.

Натомість дизайнери додали кнопку, яка запускає потік води і, повернувшись, регулює її тиск. Температура води змінюється за допомогою кільця, що обертається навколо носика. Це рішення, які ідеально вписуються в майбутні мінімалістичні канони і водночас роблять змішувачі надзвичайно ергономічними.


3. Сенсорні змішувачі

Ось рішення, яке вже деякий час знаходиться в асортименті GROHE. Завдяки йому ви можете запустити потік води, обережно торкнувшись носика або корпусу крана. Це додатковий варіант, адже воду також можна включати за допомогою класичного важеля. Однак, якщо ваші руки брудні під час готування, все, що вам потрібно зробити, це доторкнутися поверхнею тіла до носика, щоб відкрити струмінь холодної води. Чому холодної? Таким чином ви уникнете випадкових опіків. Більше того, потік, що вмикається сенсорним датчиком, автоматично перекриєтся через хвилину. Це рішення доступне у колекціях змішувачів Minta Touch та Zedra Touch. Ще одним дуже цікавим варіантом цієї технології є датчик FootControl, який розміщений на дні блоку кухонної мийки. Досить наблизити ногу до неї, щоб відкрити потік води. Рішення працює за тим же принципом, що і традиційний сенсорний варіант. Варто зазначити, що його можна встановити з будь-яким змішувачем GROHE, оснащеним висувним носиком.


4. Гаряча вода або газована вода прямо з-під крана

Інженери GROHE розробили дві системи – GROHE Red і GROHE Blue Home. Вони дозволяють набирати окріп прямо з крана (GROHE Red) або охолоджену, відфільтровану питну воду (GROHE Blue Home). Ви також можете вибрати моделі, які використовуються лише для набору гарячої води або фільтрованої води (Red Mono та Blue Home Mono), а також ті, які оснащені 2 ручками – одна для набору фільтрованої води або окропу, а інша для набору води, водопровідної води (Red Duo і Blue Home Duo). Більше того, останнє покоління систем GROHE Blue Home Connected дозволяє управляти змішувачем та контролювати споживання води та фільтрів за допомогою спеціальної програми GROHE.


5. Зручна система сортування відходів

Майже в кожному будинку сміттєвий бак знаходиться в шафі безпосередньо під раковиною. Це розташування дуже зручне і дозволяє підтримувати ергономіку в контексті так званого кухонного робочого трикутник. В умовах збільшення плати за утилізацію відходів у містах та розширення екологічної свідомості, варто інвестувати у зручні та функціональні системи сортування відходів. Вони дозволяють розмістити кілька контейнерів на стійці, що дозволяє легко їх вийняти і закрити – серед продуктів GROHE такі рішення доступні під егідою колекції GROHE Blue.


6. Функціональність – це також електроніка

Щоб зробити зону мийки ще більш функціональною, дизайнери GROHE вирішили запропонувати спеціальне рішення, яке дозволяє доглядати за кухонною технікою. Мова про електронний запірний клапан для посудомийної машини, який дозволяє зручно відключити подачу води до пристрою. Це рішення може бути корисним, наприклад, під час поїздки або тривалої відсутності. Величезним плюсом є те, що він працює бездротово, а це означає, що його можна розмістити практично в будь-якому місці кухні.


Як виявляється, сучасна кухня – це місце яке сповнене не тільки фантастичних смаків, але і безлічі нововведень! І 2021 рік їх напевно принесе ще більше. Спостерігаючи за технологіями, розробленими GROHE, ви можете бути впевнені, що, додавши їх на свою кухню, ви отримаєте інтер’єр не тільки елегантний та стильний, але перш за все функціональний, яким будете насолоджуватися довгі роки!


Недавние посты

Смотреть все
bottom of page