top of page

Яке дзеркало вибрати для маленької ванної?

Чи є організація маленької ванної великою проблемою? Ні, без сумніву! На щастя, є секретна зброя, яка може зробити навіть невелику ванну кімнату витонченою і оптично більше. Звичайно ж, мова йде про дзеркала!

Дзеркала є надійним способом оптичних ілюзій і освітлення інтер'єру. На жаль, не всі моделі працюють у невеликих ванних кімнатах. Ми опишемо в тексті нижче про те, які дзеркала обрати для збільшення простору мініатюрної ванної кімнати.


Навіщо ставити дзеркало без рами?

Що стосується дзеркал, справа проста: маленька ванна? Велике дзеркало! Нещодавно вражаючі дзеркала без рам стали справжньою сенсацією. Скло приклеюється до сухої і рівної поверхні за допомогою клею, або ж монтуєтеся на спеціальних кріпленнях . Великі, прості моделі можуть похвалитися нейтральною естетикою, тому вони добре працюють як у сучасному, так і в стилізованому інтер'єрі. Звичайно, якщо ви мрієте про декоративний варіант, ми радимо вам вибрати дзеркало, прикрашене складною фрезою, ніжним вирізом, молочними вставками або елементами вітража.



Дзеркало від стелі до підлоги - чому б і ні?

Якщо вам подобаються екстравагантні, характерні рішення, ви можете поставити скляну панель навіть на всю стіну. Кран, що виходить з дзеркальної поверхні? Чому ні! Єдиним недоліком можуть бути мильні плями, які, на жаль, на такій поверхні надзвичайно помітні. Дзеркало також може бути прикріплено до стіни у вигляді широкої смуги, наприклад, перед дверима. Тоді воно створить ілюзію «проходження» в наступну кімнату. Приймаючи рішення про такий тип дизайну, переконайтеся, що у ванній кімнаті є теплий стельовий світильник, доповнений яскравими бра з боків дзеркала або сучасною світлодіодного смугою. Пам'ятайте, що дуже сильне світло стельового освітлення буде ще більше посилюватися дзеркальною поверхнею, що зробить інтер'єр ванної кімнати незручним.



Як збільшити ванну кімнату двома дзеркалами?

Якщо у вас невелика ванна кімната, ви можете купити два великих дзеркала - бажано прямокутних. Два дзеркала володіють великою силою! Якщо ви повісите їх на стику двох перпендикулярних стін або навпроти один одного, ви отримаєте оптичний обман, який зробить вашу ванну кімнату як мінімум вдвічі більше! Якщо площа ванної кімнати дуже мала і у вас проблеми зі зберіганням туалетного приладдя, замість одного з дзеркал виберіть велику вузьку шафу з дзеркалом спереду. Такий предмет меблів не тільки допоможе вам створити оптичну ілюзію, але і наведе порядок в косметиці та аксесуарах для ванної кімнати.




Чому тандем дзеркала і декору ідеальний?

Так само, як два дзеркала, перпендикулярні один одному, значно збільшують простір ванної кімнати, так і перевірений дует - це велике дзеркало без рами і стильний настінний декор. Художнє оформлення не обов’язково повинно бути на всій стіні - іноді достатньо розмістити його над плиткою і дозволити дзеркалу відбивати зображення. Враження дійсно відмінне - ванна кімната набуває характеру, а простір виглядає візуально більше. Якщо вам подобаються цікаві світлові ефекти, наклейте водостійку світлодіодну стрічку на фреску. Завдяки цьому оптична ілюзія буде виглядати ще більш інтригуюче. Дизайнери пропонують різні види настінних декорів і шаблонів - від квіткових мотивів, пейзажів до абстрактного мистецтва.




Або, може бути, дзеркало з підсвіткою?

За допомогою декількох точок освітлення ви можете легко створити чарівну ілюзію, завдяки якій ванна кімната здаватиметься більше. Як виявилося, дзеркало є однією з них! Моделі з підсвіткою сподобаються як естетам, так і прагматикам, які прагнуть до досконалості. При виборі дзеркала обов'язково звертайте увагу на форму раковини, змішувача, ванни. Якщо обладнання має плавні, обтічні лінії, ви можете вибрати кругле дзеркало. Для кутових форм обирайте прямокутне дзеркало. Пам'ятайте, що в невеликих інтер'єрах гармонія і узгодженість стилю дуже важливі.



Століттями дзеркала вважалися магічними об'єктами, завдяки яким можна було встановити контакт з іншими вимірами. І хоча в наші дні дзеркалам більше не приписують фантастичного значення, вони все ж здатні захоплювати здатністю збільшувати навіть найменші простори. В області дизайну інтер'єру це дійсно надзвичайна сила!

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page