top of page

Вінілова підлога – часті питання.

Ви чули про вінілові панелі, але не знаєте, що це таке? Прочитайте статтю і отримаєте відповідь на хвилюючі питання, пов'язані з вибором підлогового покриття цього типу.



1.Що таке вініл?

Вініл - це синтетичний матеріал, який характеризується міцністю вище середньої та стійкістю до пошкоджень. Люди, що вирішили інвестувати в цей тип підлоги, можуть вибрати один з двох доступних варіантів: панелі або підлогова плитка.

Панелі складаються з декількох накладених один на одного шарів. Ключовим є шар ПВХ, на який наноситься прозорий поліуретановий шар. Саме це робить вінілову поверхню естетичною і довговічною. Під шаром ПВХ знаходиться ще один шар - фотографічний, який визначає зовнішній вигляд. Фотографічний шар може відображати натуральний камінь, дерево або будь-який колір. У свою чергу, вінілова плитка являє собою конструкцію, яка виготовлена з твердого вінілу товщиною від 3 до 5,5 міліметрів.



2.Чому варто придбати вініл?

Вінілові панелі дуже гнучкі і тихі. Спеціальний шар панелі допомагає зменшити звуки і кроки. Крім того, ви можете ходити навіть босоніж по панелям - вони дуже теплі на дотик. Крім того, вінілова плитка може бути легко встановлена у ванній кімнаті - без ризику ковзання і без страху перед вологістю.

Більш того, вінілові панелі набагато дешевші, ніж вироби з дерева, стійкі до подряпин і тріщин. Користувачі також високо оцінюють теплоізоляцію панелей цього типу - вініл набагато тепліше ламінату і приємніше на дотик.



3.Де можна використовувати вініл?

Ми можемо відповісти на це як «практично скрізь»: вдома, в офісі, на підприємствах громадського харчування, в тренажерному залі, у фітнес-клубі, в торговому центрі, в адміністративному приміщенні.

На відміну від дерев'яних панелей, вініл можна безпечно використовувати в приміщеннях різної специфіки. Синтетичний матеріал робить підлогу дуже міцною, вона не пошкоджується, а вплив світла не викликає вицвітання.

Завдяки поєднанню функціональності і естетики, вініл завжди буде відмінно виглядати.



4.Чи можна вкладати вініл на підлогу з підігрівом?

Так, це можливо. Вініл пристосований для установки систем теплих підлог. Вінілова панель - це матеріал, який завдяки своїй особливій конструкції відмінно проводить тепло і може ідеально поєднуватися з внутрішньою обробкою. Вініл добре працює з цим типом установки, і в той же час забезпечує гарний, зручний і якісний обігрів підлоги поза опалювальним сезоном. Використовуючи вінілову панель в якості підлогового покриття, цей ефект можна зберегти протягом усього сезону.



5.Як монтується вінілова підлога?

Встановлення та облаштування вінілових панелей дуже проста справа.

Вінілові панелі слід укладати на тверді, стійкі й рівні поверхні, вологість яких не повинна перевищувати 2%.

Місце, де ви починаєте укладати вінілові панелі, дуже важливе. Це повинен бути кут кімнати, з якої наступні полоси будуть прокладені в напрямку світла.



6.Як доглядати за вініловою підлогою?

Ви повинні почати піклуватися про вінілові панелі або плитку, ретельно видаляючи весь бруд з поверхні. Для цього можна використовувати пилосос, класичну мітлу або електричну щітку.

Потім ви можете перейти до наступного кроку, який зводиться до миття і догляду за структурою плитки. Останній етап догляду за вініловими панелями зводиться до ретельного витирання підлоги сухою тканиною або плоскою шваброю з мікроволокна. Завдяки цьому ви не тільки видалите сліди вологи з поверхні, але і відполіруєте структуру панелей, надавши їм характерний блиск.



7.Яка вартість вінілової підлоги?

Ціна на вінілову плитку і панелі в залежності від моделі та виробника коливається в межах 250-1000 гривень / м2. Це трохи дорожче, ніж звичайні плитки, але, на нашу думку, вініл безперечно варто своєї ціни.



8.Що роботи коли намочив вінілову підлогу?

Вінілові панелі на 100% повністю водонепроникні, тому багато користувачів хвалять цей тип панелей в своїх будинках.

Якщо вода потрапить на ваші вінілові панелі, ви можете просто видалити її звичайною тканиною. Водонепроникність дає ще одну перевагу, а саме простоту утримання панелей в чистоті. Захисне покриття і герметизація поверхні дозволяють швидко і легко витирати плями з допомогою води і відповідного миючого засобу. Тому підлога буде не тільки чистою, але і гігієнічною.



Недавние посты

Смотреть все
bottom of page