top of page

Організація мансардного простору: плануємо яскраві і зручні інтер'єри під дахом


Спосіб розділення простору на горищі визначає комфорт і розташування приміщень. Інтер'єри повинні бути адаптовані не тільки до власних потреб, а й до структурних елементів. Розподіл простору під скосами залежить від розмірів горища, конструкції даху, розташування димарів і місця виходу до нижнього поверху.



Інтер'єри під похилим дахом мають незаперечний шарм. Однак, через скоси, їх важко організувати. Ключовим є відповідний розподіл простору, тобто гарне розташування приміщень і ефективне використання складних місць під скосами для різних видів зберігання і будівництва. При виборі дизайну будинку зверніть увагу на те, наскільки реально можна використовувати мансардний простір. Чим більш пологий дах і чим вище стіна, тим краща функціональність інтер'єру. Висота приміщення в найвищій точці горища повинна бути не менше 190 см. Найменша функціональна висота - 75 см. Це стандартний стіл, стільниця, за якою можна сидіти - звичайно, на відстані від краю, що торкається похилої стелі.

Стандартне приміщення можна розділити на кімнати. Ви також можете зробити відкритий простір з невеликою кількістю підрозділів, які будуть організовані навколо одного, провідного структурного елемента, наприклад димоходу. Відкритий простір мансарди найлегше отримати і влаштувати під двосхилим дахом. Якщо хтось шукає студію, він може легко поміститися майже на кожній мансарді - достатньо продумати інтер'єр на декількох десятках квадратних метрів, достатньо високий, щоб мати можливість комфортно стояти.



Іноді проблема полягає в розташуванні приміщень на невеликій мансарді де у найвищому та найзручнішому місці знаходяться труби та трубопровідні блоки з нижніх поверхів. Адаптуючи горище, ми будемо розглядати існуючі розділи як єдині елементи, що обмежують і ділять простір. Вони будуть корисні, тому що за ними можна сховати обладнання: холодильник за стійкою, раковина за димоходом, ліжко за стіною. Потрібно шукати нестандартні рішення, намагаючись не закривати простір. Ми можемо вдатися до декількох простих способів економії місця. Наприклад, замість одного великого гардеробу ми робимо кілька відсіків для зберігання. Вони можуть поміщатися в нетипові кути за димарями. Крім того, якщо ми розмістимо ванну або шафу в нижній частині горища - біля краю даху, під скосом - і матимемо вхід з кімнати, то не потрібно мати додаткових дверей в коридорі.



26 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page